Dagpenge viste sig at være en god beslutning

For nyligt var stedet, hvor jeg arbejdede nødsaget til at lukke. Jeg stod derfor uden varsel uden fast indtægt.

Det hele føltes vildt håbløst. Jeg har aldrig stået uden arbejde. Heldigvis har jeg altid været medlem af a kasse. Det var min redning, da jeg uden varsel blev arbejdsløs.

Jeg har fra tid til anden spekuleret på, at det var uden mening at være med i en akasse. Jeg har jo nogensinde været
uden arbejde før i tiden, men glædeligvis var jeg kvik nok til at forblive indmeldt.

Da jeg uden varsel var uden arbejde blev medlemskabet altså bare en stor sikkerhed.

Arbejdsløshedskassen var behjælpelige med at få vished om det økonomiske aspekt og reglementet, og de hjalp med at søge efter eventuelle arbejdsmuligheder, skrivejobansøgninger og cirriculum vitae. Det var overraskende ret overskueligt.

Der er få jobs i mit arbejdsområde. Derfor var jeg indstillet på, at jeg ville være arbejdsløs i et stykke tid. Finansielt ville det blive svært, men det kunne godt gå. Jeg var berettiget til arbejdsløshedsdagpenge som meldt ind i en arbejdsløsheds-kasse. På den måde var jeg garanteret pengemæssigt. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke lige så meget en fast løn, men jeg har råd til at beholde min lejlighed, og jeg får mad på bordet. Det er det essentielle for mig, og det er jeg utrolig glad over.

Der er jo en del a kasser, og det vigtigste for mig er, at den jeg valgte er relevant for mit erhverv. Arbejdsløsheds-kassen skal desuden være til at stole på. Glædeligvis følte jeg mig i gode hænder.

Jeg gik en håndfuld planlagte tider hos min akasse, og der var desuden lejlighed til at melde sig til til inspirerende hold, som gjorde mig mere oplyst om for eksempel firmaer.

For nylig blev jeg ringet op af Business Danmark, som kunne oplyse, at a kassen havde et potentielt arbejde til mig. Jeg var begejstret.

Dagen efter var jeg til møde hos min kommende arbejdsgiver. Samtalen forløb over al forventning, og senere samme uge ringede de mig om, at de gerne ville ansætte mig.

Jeg nåede at være uden arbejde i et halvt år, og det er meget dejligt, at jeg atter kan møde på arbejde hver dag. Jeg er taknemmelig for min nye chef.
Det er svært at være arbejdsledig, og det er væsentligt betydningsfuldt at få den rigtige hjælp.

Jeg følte mig godt hjulpet på mig af min a-kasse.
At kunne få arbejdsløshedsdagpenge som medlem af en akasse var uden tvivl min sikkerhed pengemæssigt. På grund af det var jeg garanteret økonomisk, og jeg blev ikke tvunget til at afskaffe de ting, jeg holder af.